O programu


Obuka FINKO

Današnji rad i izgled programa Finko –  programa za knjigovodstvo je rezultat višegodišnjeg iskustva autora u radu sa softverima na različitim radnim mestima od operatera do programera, rukovodioca ERC-a i davaoca usluga korisnicima softvera.

Operaterski rad:

Maksimalno omogućena jednostavnost i razumljivost rada programa bez nedoumica i što manjeg korišćenja miša tokom unosa podataka.

Pretraživanja šifara po bilo kom delu naziva ili sadržaju drugih polja u kriterijumu pretrage. Na primer kupca/dobavljača možete pronaći kucanjem dela naziva ili mesta, PIB-a…

Tokom unosa, obrada ili izveštavanja nude se pretpostavljene ili default (lepa srpska reč) vrednosti, tako da se, u većini slučajeva, ova polja samo prihvate.
Izgled programa omogućava prijatnu radnu okolinu i raspoloženje.

Pomoć u radu je obezbeđena na nivou trenutnog posla koji radite, u trenutku kada smatramo da je potrebno dodatno objašnjenje – obratite pažnju na upitnike i ikonice u programu.

Rad računovođe:

Kontrole i unakrsni izveštaji omogućavaju računovođi sigurnost u radu i kontroli podataka.

Računovodtveni izveštaji omogućavaju pregled trenutnog stanja i na osnovu toga izveštavanje rukovodstva. Otvaranje nove godine i početnih stanja radite samostalno, u trenutku kada to Vama odgovara, zahvaljujući ugrađenoj automatizaciji ovih poslova.

Operativni izveštaji za rukovodioce:

Mnoštvo izveštaja, komercijalnih i finansijskih, omogućavaju pravovremeno donošenje validnih odluka.


Softver je podeljen na funkcionalne celine, tako da u svakom trenutku razmišljate samo o trenutnom poslu koji radite.

Ekrani, izveštaji, način i jednostavnost rada čine osobeni stil rada svakog knjigovodstenog softvera.